Силфида, Бољшој, 2018

Силфида, Бољшој, 2018

Музика: Херман Северин Ловенскиолд
Кореографија: Јохан Коборг по делото на Аугуст Боурнонвил
Недела, 11 ноември 2018 година во 16:00ч
Времетраење: 120 минути

Оригинален наслов: La Sylphide, Moscow Bolshoi, 2018
Почеток на филмот: 11.11.2018
Траење на филмот: 120 Минути
Земја / година: RUS/2018
Жанр: Балет
Глумци: The Bolshoi Principals, Soloists and Corps de Ballet
Режија: Herman Severin Løvenskiold / Johan Kobborg after August Bournonville
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

На денот на неговата свадба, младиот Шкот по име Џемјс е разбуден од бакнежот на едно етерично суштество со крилја, кое се нарекува Силф. Маѓепсан од нејзината убавина, Џејмс ризикува сè за да ја оствари недостижната љубов... Силфида е еден најстарите балети на светот и ги прикажува богатство на данскиот стил на Боурнонвил. Реставрирано специјално за Бољшој театар од страна на експертот за боурнонвиловиот стил, Јохан Коборг, овој балет претставува врвно романтично ремек дело.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.