Ќерката на полкот, МЕТ, 2019

Ќерката на полкот, МЕТ, 2019

Композитор: Гаетано Дониѕети
Диригент: Енрике Мацола
2 март 2019 година во 18:55 часот
Времетраење: 175 минути
Нова Продукција

Оригинален наслов: La Fille du Régiment (Opera), NY MET, 2019
Почеток на филмот: 02.03.2019
Траење на филмот: 175 Минути
Земја / година: USA/2019
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Pretty Yende, Javier Camarena, Stephanie Blythe, Maurizio Muraro
Режија: Enrique Mazzola
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Ѕвездите на „бел канто“, Прити Јенде и Хавиер Камарена настапуваат заедно на оваа прослава од гласовен огномент на сцената на Met. Маурицио Мураро ја толкува улогата на наредникот Сулплице, заедно со Стефани Блајт во улога на маркизата од Белкенфилд. Диригент е Енрике Мацола. Ќерката на полкот е копродукција во соработка со Метрополитен Операта; Кралската оперска куќа, Ковент Гарден од Лондон; и Виенер Стаатсопер од Виена.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.