Еликсир на љубовта, МЕТ, 2018

Еликсир на љубовта, МЕТ, 2018

Композитор: Гаетано Дониѕети
Диригент: Доминго Хиндојан
Сабота, 10. февруари 2018 год. во 18:00ч
Времетраење: 159 минути

Оригинален наслов: L'Elisir d'Amore (Opera), NY MET, 2018
Почеток на филмот: 10.02.2018
Траење на филмот: 179 Минути
Земја / година: USA/2018
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Pretty Yende, Matthew Polenzani, Davide Luciano, Ildebrando D’Arcangelo
Режија: Domingo Hindoyan
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

„Еликсир на љубовта“ е едно од најистакнатите дела на Дониѕети, во изведба на Бартлет Шер, под диригентската палка на Доминго Хиндојан, и во главните улоги на Прити Јенде како Адина, со Метју Поленцани како Неморино, обичен селанец кој се заљубува во неа. Давиде Лучиано дебитира на МЕТ во улогата на Белкоре, инаку арогантниот свршеник на Адина, и Илдебрандо д’Архангело е во улога на докторот Дулчамара кој се занимава со магични напитоци. Доминго Хиндојан исто така дебитира во улога на диригент.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.