Патувањето на Јао

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Патувањето на Јао

Јао е младо момче кое ги сака книгите и сонува за авантури, бега од своето село во северен Сенегал да го запознае својот херој, познат француски актер кој е во посета на својата родна земја. Обземен од посветеноста на Јао, тој решава да го придружува на патот до дома. Делејќи го авантуристичкото патување до селото на ова дете, актерот сфаќа дека се враќа кон своите корени...

Оригинален наслов: Yao
Почеток на филмот: 04.07.2019
Траење на филмот: 103 Минути
Земја / година: FRA, SEN/2018
Жанр: Комедија, Драма
Глумци: Omar Sy, Lionel Louis Basse, Fatoumata Diawara
Режија: Philippe Godeau
Дистрибутер: MCF MKD Skopje
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Јао е младо момче кое ги сака книгите и сонува за авантури, бега од своето село во северен Сенегал да го запознае својот херој, познат француски актер кој е во посета на својата родна земја. Обземен од посветеноста на Јао, тој решава да го придружува на патот до дома. Делејќи го авантуристичкото патување до селото на ова дете, актерот сфаќа дека се враќа кон своите корени...

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.