ИДОМЕНЕО, МЕТ, 2017

ИДОМЕНЕО, МЕТ, 2017

ЗА ПРВ ПАТ ВО ВИСОКА РЕЗОЛУЦИЈА
Композитор: Волфганг Амадеус Моцарт
Сабота, 25.март 2017год. во 17:55ч
Времетраење: 260 минути

Оригинален наслов: Idomeneo (Opera), NY MET, 2017
Почеток на филмот: 25.03.2017
Траење на филмот: 260 Минути
Земја / година: USA/2017
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Elza van den Heever, Alice Coote, Matthew Polenzani
Режија: James Levine
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Џејмс Ливајн диригира со ретко изведената Моцартова опера „Идоменео“, чија изработка е започната непосредно по завршувањето на Тројанската војна. Метју Полензани е во водечка улога на едноставната продукција на Жан Пјер Понел, која после повеќе од една деценија се нашла на репертоарот на Метрополитен. Поставката ја сочинуваат и Елза ван ден Хивер во улога на Елетра, Надин Сиера како Илиа, Алис Кјут како Идаманте и Алан Опие во улога на Арбаче.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.