Господ постои, името ѝ е Петрунија

Рејтинг

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Господ постои, името ѝ е Петрунија

Во Штип, секој јануари, локалниот свештеник фрла дрвен крст во реката и стотина мажи се нурнуваат по него. Добра среќа и просперитет се загарантирани за оној кој ќе го фати.

Оригинален наслов: Господ постои, името ѝ е Петрунија
Почеток на филмот: 14.03.2019
Траење на филмот: 100 Минути
Земја / година: BEL, HRV, FRA, MKD, SVN/2019
Жанр: Драма
Глумци: Зорица Нушева, Лабина Митевска, Петар Мирчевски, Виолета Шапковска, Симеон Мони Дамевски, Суад Беговски, Илија Волчески, Стефан Вујисиќ, Андријана Колевска,Владимир Тулиев
Режија: Теона Стругар Митевска
Дистрибутер: Sisters and Brother Mitevski Production
Возрасна Категорија: (16)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Во Штип, секој јануари, локалниот свештеник фрла дрвен крст во реката и стотина мажи се нурнуваат по него. Добра среќа и просперитет се загарантирани за оној кој ќе го фати. Овој пат, Петрунија скока по крстот и успева да го дофати крстот пред другите. Останатите натпреварувачи се бесни, како се осмелува една жена да учествува во нивниот ритуал? Се превртуваат небо и земја, но Петруија цврсто стои на земја – таа го фати крстот и нема да го предаде.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.