Дон Кихот, Бољшој, 2018

Дон Кихот, Бољшој, 2018

Музика: Леон Минкус
Кореографија: Алексеј Федејечев
Недела, 2 декември 2018 година во 16:00ч
Времетраење: 175 минути

Оригинален наслов: Don Quixote, Moscow Bolshoi, 2018
Почеток на филмот: 02.12.2018
Траење на филмот: 175 Минути
Земја / година: RUS/2016
Жанр: Балет
Глумци: Ekaterina Krysanova (Kitri), Semyon Chudin (Basilio), Alexei Loparevich (Don Quixote), Olga Smirnova (The Queen of Dryads), Anna Tikhomirova (A street dancer), Kristina Karasyova (Mercedes)
Режија: Léon Minkus / Alexei Fadeyechev
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Инспириран од јуначките приказни за храбрите витези, Дон Кихот од Ла Манча и неговиот верен слуга Санчо Панса започнуваат авантуристичко патување за да ја најдат неговата идеална жена, Дулсинеја. Херојот на Сервантес оживува во признатата изведба на ова исклучително дело на Бољшој театар. Со помош на феноменалната и впечатлива техника, главните танчари Екатерина Крисанова и Семјон Чудин ја предводат спектакуларната екипа составена од тореадори, фламенко танчари, вили, во еден виртуозен танц кој во својата суштина е токму Бошљој. Снимено на 10 април 2016 година.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.