Дијалози на кармелитите, МЕТ, 2019

Дијалози на кармелитите, МЕТ, 2019

Композитор: Франсис Пуланк
Диригент: Јаник Незет-Сегуин
11 мај 2019 година во 18:00 часот
Времетраење: 210 минути
Нова Продукција

Оригинален наслов: Dialogues des Carmélites (Opera), NY MET, 2019
Почеток на филмот: 11.05.2019
Траење на филмот: 210 Минути
Земја / година: USA/2019
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Isabel Leonard, Adrianne Pieczonka, Erin Morley, Karen Cargill, Karita Mattila, David Portillo, Dwayne Croft
Режија: Yannick Nézet-Séguin
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Музичкиот директор Јаник Незет-Сегуин предводи еден вешт ансамбл во современото ремек дело на Пуланк во кое се прикажани верата и мачеништвото. Изабел Леонард ја толкува младата Бланш де ла Форс, заедно со легендата на Met, Карита Матила во улогата на мадам де Кроаси.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.