Летечкиот Холанѓанин, МЕТ, 2020

Летечкиот Холанѓанин, МЕТ, 2020

НОВА ПРОДУКЦИЈА / ЗА ПРВПАТ ВО HD
Композитор: Рихард Вагнер
Диригент: Валери Гергиев
14 март 2020 година во 18:55ч
Времетраење: 165 минути

Оригинален наслов: Der fliegende Holländer (Opera), NY MET, Aufzeichnung 2020
Почеток на филмот: 14.03.2020
Траење на филмот: 165 Минути
Земја / година: USA/2020
Жанр: Опера
Глумци: Evgeny Nikitin, Anja Kampe, Franz-Josef Selig, Mihoko Fujimura, Sergey Skorokhodov
Режија: Valery Gergiev
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Франсоа Жирар, чија мистична и со крв напотена визија за Парсифал од Вагнер стана една од најинтензивните светли точки на Met во последниве неколку сезони, сега обработува уште едно ремек дело на Вагнер – Летечкиот Холанѓанин, под диригентската палка на Валери Гергиев. За првпат на Met, сер Брајан Терфел ја пее улогата на таинствениот Холанѓанин кој е проколнат вечно да талка по морињата, додека Ања Кампе, во улогата на верната Сента, е онаа со чија љубов тој може повторно да стане слободен. Како потврда на опседнатоста на Сета со портретот на легендарниот морепловец, сцената на Met е трансформирана во една огромна слика на масло. Франц-Јозеф Селиг го игра таткото на Сента, Даланд, Сергеј Скороходов ја игра улогата на ловецот Ерик, Дејвид Портиљо го пее кормиларот а Михоко Фујимора е медицинската сестра на Сента, Мари. Летечкиот Холанѓанин е ко-продукција со Операта на Квебек и со Холандската Национална Опера од Амстердам.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.