Клер Дарлинг

Клер Дарлинг

Во Вердерон, мало село во Оиз, доаѓа летото и Клер Дарлинг е решена да го живее овој ден, како последен.

Оригинален наслов: La dernière folie de Claire Darling
Почеток на филмот: 30.01.2020
Траење на филмот: 94 Минути
Земја / година: FRA/2018
Жанр: Драма
Глумци: Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Alice Taglioni, Laure Calamy, Samir Guesmi
Режија: Julie Bertuccelli
Дистрибутер: MCF MKD Skopje
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Во Вердерон, мало село во Оиз, доаѓа летото и Клер Дарлинг е решена да го живее овој ден, како последен. Одлучува да ја испразни својата куќа и да исфрли сѐ, без разлика што е - од Тифани лампи до колекторски часовници. Предметите што некогаш толку ги сакала, одекнуваат за еден трагичен и раскошен живот. Последните моменти на луцидност го враќаат споменот за Мери, ќерка си која ја нема видено повеќе од 20 години.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.