Кармен/Петрушка, Бољшој, 2019

Кармен/Петрушка, Бољшој, 2019

Музика: Жорж Бизе и Родион Шчедрин
Кореографија: Алберто Алонсо
Недела, 19 мај 2019 година во 17:00ч
Времетраење: 140 минути

Оригинален наслов: Carmen Suite / Petrouchka, Moscow Bolshoi, 2019
Почеток на филмот: 19.05.2019
Траење на филмот: 140 Минути
Земја / година: RUS/2019
Жанр: Балет
Глумци: The Bolshoi Principals, Soloists and Corps de Ballet
Режија: Georges Bizet / Rodion Shchedrin / Igor Stravinsky / Alberto Alonso / Edward Clug
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Кармен е страсна и слободна сè додека не се најде затекната во љубовен триаголник. Овој страстен балет од еден чин на кубанскиот кореограф Алберто Алонсо, првично замислен за легендарната прима балерина на Бољшој, Маја Плисетскаја, ќе ја импресионира публиката заедно со Петрушка, инаку ново дело за Бољшој од современиот кореограф, доловувајќи ја во една вечер душата на рускиот балет.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.