Борис Годунов, МЕТ, 2021

Борис Годунов, МЕТ, 2021

Композитор/ автор: Модест Мусоргски
Времетраење: 160 минути
Актер:
Рене Папе (Борис Годунов)
Креативен тим:
Себастијан Вајгл (диригент), Стивен Вадсворт (продукција)

Оригинален наслов: Boris Godunow (Opera), NY MET, 2021
Почеток на филмот: 09.10.2021
Земја / година: USA/2021
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: René Pape, Ain Anger, David Butt Philip, Maxim Paster, Alexey Markov
Режија: Sebastian Weigle
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Басот Рене Папе, во улога на светскиот владетел Борис, го повторува своето извонредно толкување на ликот на овој измачен цар кој е фатен во расчекорот помеѓу обидот да ја достигне својата амбиција и паранојата која го осакатува – ова дело ја отвора мошне очекуваната сезона во живо во HD за 2021-2022 година. Диригентот Себастијан Вајгл го води ова мајсторско дело напишано од Мусоргски, кое претставува основен столб на рускиот репертоар, и тоа во неговата изворна оригинална верзија од 1869 година. Продукцијата на Стивен Водсворт на трогателен начин ги доловува надежта и страдањата на рускиот народ, како и на самиот руски владетел.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.