Бајадера, Бољшој, 2019

Бајадера, Бољшој, 2019

Музика: Леон Минкус
Кореографија: Јури Григорович
Недела, 20 јануари 2019 година во 16:00ч
Времетраење: 200 минути

Оригинален наслов: La Bayadere, Moscow Bolshoi, 2019
Почеток на филмот: 20.01.2019
Траење на филмот: 200 Минути
Земја / година: RUS/2019
Жанр: Балет
Глумци: The Bolshoi Principals, Soloists and Corps de Ballet
Режија: Léon Minkus / Yuri Grigorovich
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Прекрасната танчарка Никија и воинот Солор силно се заљубуваат еден во друг, што резултира во силна страст и интриги поврзани со убиства кога Рајах и неговата ќерка Гамзати ја откриваат нивната забранета љубов. Бајадера е еден од најголемите балетски класици – приказна за љубовта, смрта и одмаздата сместена во Индија. Впечатливата сценографија, костимите и една од најкласичните балетски сцени, „кралството на сенките“ ја прикажуваат трагичната приказна за танчарката Никија и нејзината пропадната љубов кон воинот Солор, како и нивното последно избавување. Претстава која не смеете да ја пропуштите!

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.