Офицер и шпион

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Офицер и шпион

Тема на филмот е озлогласената Драјфус афера, која се случила кон крајот на 19-ти век.

Оригинален наслов: J'accuse
Почеток на филмот: 22.10.2020
Земја / година: FRA, ITA/2019
Жанр: Драма
Глумци: Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner, Mathieu Amalric, Damien Bonnard
Режија: Roman Polanski
Дистрибутер: MCF MKD Skopje
Возрасна Категорија: (12)

Достапна технологија

  • Дигитал 2D

Содржина

Капетан Алфред Драјфус, еден од малубројните Евреи - членови на генералштабот на Француската армија, неправедно е осуден во 1894 година, под сомнение дека бил шпион за Германија. Францускиот офицер, Жорж Пикар, ги ризикува својата кариера и живот, борејќи се цела деценија за да ја обелодени вистината и да го ослободи осудениот Драјфус од ужасниот затвор на Ѓаволскиот остров. Разоткривање на криминалното однесување во кое биле вмешани речиси сите од генералштабот, а поддржано од најголемиот дел од политичкиот естаблишмент, ја потресе француската држава до темел.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.