Алита: Борбениот ангел

Рејтинг

Ѕвезди

ѕвезди,

Никој нема дадено коментар за филмот.
Бидете први!

Алита: Борбениот ангел

Од двајцата филмски визионери, Џејмс Камерун (Аватар) и Роберт Родригез (Град на Гревот), пристигнува Алита: Борбениот Ангел, епска авантура на потрага по надеж и сила. Кога Алита (Роса Салцар) ќе се разбуди без сеќавања, во светот на иднината, ќе ја пронајде Ајдо (Кристоф Волц), доктор кој увидува дека во ова оддамна напуштено тело на киборг се наоѓа срце и душа на девојка со извонредно минато.

Оригинален наслов: Alita: Battle Angel
Почеток на филмот: 14.02.2019
Земја / година: ARG, CAN, USA/2018
Жанр: Акција, Фантазија
Глумци: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali
Режија: Robert Rodriguez
Дистрибутер: MCF MKD Skopje
Возрасна Категорија: (16)

Достапна технологија

  • Дигитал 3D
  • Дигитал 2D

Содржина

Додека Алита се прилагодува на новиот живот во Ајрон Сити, Ајдо сѐ обидува да ја заштити од нејзиното мистериозно минато, а нејзиниот нов другар Хуго (Киан Џонсон) се обидува да и ги врати сеќавањата. Но, кога смртоносните и корумпирани сили кои го водат градот ја напаѓаат Алита, таа ја дознава вистината за своето минато, таа поседува борбени вештини кои моќниците ќе се обидат да ги контролираат по секоја цена. Доколку успее да остане надвор од нивниот дофат, таа може да биде клучот за спасување на нејзините пријатели, семејство и светот во кој е израсната.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Ваше мислење

Овде можете да оставите коментар

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.