Аида, МЕТ, 2018

Аида, МЕТ, 2018

Композитор: Џузепе Верди
Диригент: Никола Луисоти
6 октомври 2018 година во 18:55ч
Времетраење: 240 минути

Оригинален наслов: Aida (Opera), NY MET, 2018, LIVE
Почеток на филмот: 06.10.2018
Траење на филмот: 240 Минути
Земја / година: USA/2018
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Anna Netrebko, Anita Rachvelishvili, Aleksandrs Antonenko, Quinn Kelsey, Ryan Speedo Green
Режија: Nicola Luisotti
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Сопранот Ана Нетребко за првпат ја пее Аида на Met, заедно со мецосопранот Анита Рахвелишвили во улогата на нејзиниот главен ривал Амнерис. Александрс Антоненко ја толкува улогата на воинот Радамèс а Никола Луисоти е диригент на на оваа монументална продукција на Met.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.