Агрипина, МЕТ, 2020

Агрипина, МЕТ, 2020

ПРЕМИЕРА НА MET/ ЗА ПРВПАТ ВО HD
Композитор: Георг Фридрих Хендл
Диригент: Хари Бикет
29 февруари 2020 година во 18:55ч
Времетраење: 250 минути

Оригинален наслов: Agrippina (Opera), NY MET, 2020
Почеток на филмот: 29.02.2020
Траење на филмот: 250 Минути
Земја / година: USA/2020
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Joyce DiDonato, Brenda Rae, Kate Lindsey, Iestyn Davies, Duncan Rock
Режија: Harry Bicket
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Во првата изведба на Агрипина воопшто за Met, сатирата на хендл за сексот и политиката на моќта, сер Дејвид МекВикар повторно ја воспоставува продукцијата која тој првично ја има создадено за Монен во Брисел во 2000-та година, прикажувајќи еден скандалозен свет во кој Римската Империја никогаш не пропаднала туку продолжила да постои сè до денес. Прикажувајќи една дисторзирана огледална слика на современото општество (како што правел и самиот Хендл кога ја поставувал оваа опера), продукцијата ги прикажува корумпираните интриги на политичките класи кои се оживеани од страна на Џојс ДиДонато во улогата на императорката Агрипина која е жедна за власт, Бренда Рае во улогата на заводливата Попеа и Кејт Линѕи во улогата на тинејџерот Нерон. Иестин Дејвис го глуми амбициозниот офицер Отон а Метју Роуз е императорот Клаудие на чиј празен престол Агрипина е решена да го постави својот син. Познат по своите интерпретации на барокниот репертоар, диригент е Хари Бикет.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.