Адријана Лекуврер, МЕТ, 2019

Адријана Лекуврер, МЕТ, 2019

Композитор: Франческо Чилеа
Диригент: Џанандреа Носеда
12 јануари 2019 година во 18:55ч
Времетраење: 240 минути
Нова Продукција

Оригинален наслов: Adriana Lecouvreur (Opera), NY MET, 2019
Почеток на филмот: 12.01.2019
Траење на филмот: 240 Минути
Земја / година: USA/2019
Жанр: Опера, Пренос во живо
Глумци: Anna Netrebko, Anita Rachvelishvili, Piotr Beczala, Carlo Bosi, Ambrogio Maestri, Maurizio Muraro
Режија: Gianandrea Noseda
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

Достапна технологија

  • HD сателитски пренос во живо

Содржина

Ана Нетребко за првпат ја пее насловната улога на Адријана Лекуврер, големата актерка од осумнаесеттиот век, која е заљубена во воениот херој Маурицио, кој го пее Пјотр Бецзала. Џанандреа Носеда е диригент на оваа трагедија од Чилеа, а во режија на сер Дејвид МекВикар, при што дејствието делумно се одвива во работна копија на барокен театар. Другите улоги се на Анита Рачвелишвили како принцезата од Бујон, инаку соперничка на Адријана во однос на Маурицио; Амроџо Маестри како Мишоне, инаку верна пријателка на Андријана; и Карло Бози како Абе. Адријана Лекуврер е копродукција во соработка со Кралската оперска куќа, Ковент Гарден од Лондон; Гран Театре Дел Лицеу од Барселона; Виенер Стаатсопер; Операта од Сан Франсиско; и Националната опера од Париз.

Сите времиња за почеток

Нема проекции за избраното.
Купете онлајн, Резервација Купете онлајн, Нема резервација Купување само на лице место Не може да се резервира

Оцена

Тука може да ја оставите Вашата лична оценка за филмот.

За да ја користите оваа функција мора да се пријавите.Доколку се немате регистрирано, регистрирајте се тука.