Cineplexx Skopje City Mall

Кино програма и карти
ул. Љубљанска бр.4
1000 Skopje
+389 2 3074 477
Отворање на благајна:
Работни денови од 15:30 часот, викенди од 13:00 часот.
Опрема:
Дигитал 2D, Дигитал 3D, 48 HFR 3D
Изнајми го киното

Патување

Јавен превоз

Доаѓање: Едноставен и лесен пристап со јавен превоз или автомобил! Во населба Карпош III, на само 3 км од центарот на Скопје, меѓу двете главни сообраќајни артерии – булеварите Партизански одреди и Илинден. На главните улици сообраќаат повеќе автобуски линии: 2, 2а, 4, 7, 8, 12, 15, 19, 22, 24, 59, 64, 65...

Паркинг

Посетители на CINEPLEXX СКОПЈЕ добиваат 3 часа бесплатен паркинг. Добредојдовте во дигиталното кино во Скопје! CINEPLEXX Skopje City Mall

Детали на киното

Сала 1 Винарија Стоби

Седишта: 104
Редови: 10
Лица со посебни потреби: 1
Екран: 28 m²
Специјални: Real 3DСистем за звук:
Dolby_surround

Сала 2 СТОБИ ФЛИПС

Седишта: 104
Редови: 8
Лица со посебни потреби: 1
Екран: 28 m²
Специјални: Real 3DСистем за звук:
Dolby_surround

Сала 3 Божиновски часовници

Седишта: 80
Редови: 8
Лица со посебни потреби: 1
Екран: 28 m²
Специјални: Real 3DСистем за звук:
Dolby_surround

Сала 4 Комерцијална Банка

Седишта: 278
Редови: 14
Лица со посебни потреби: 4
Екран: 97 m²
Специјални: Real 3DСистем за звук:
Dolby_surround

Сала 5

Седишта: 197
Редови: 14
Лица со посебни потреби: 2
Екран: 55 m²
Специјални: Real 3DСистем за звук:
Dolby_surround

Сала 6 ВИТАМИНКА

Седишта: 328
Редови: 15
Лица со посебни потреби: 4
Екран: 113 m²
Специјални: Real 3DСистем за звук:
Dolby_surround

Сала 7

Седишта: 99
Редови: 9
Лица со посебни потреби: 1
Екран: 30 m²
Специјални: Real 3DСистем за звук:
Dolby_surround

Сала 8

Седишта: 117
Редови: 9
Лица со посебни потреби: 1
Екран: 30 m²
Специјални: Real 3DСистем за звук:
Dolby_surround

Сала 9

Седишта: 108
Редови: 9
Лица со посебни потреби: 1
Екран: 30 m²
Специјални: Real 3DСистем за звук:
Dolby_surround

Ценицени на кино билети

денари

2D дигитална проекција: Понеделник - Четврток

260,00

2D дигитална проекција: Петок - Недела + празници + preview проекции

Петок - Недела + празници + preview проекции

290,00

Мој Cineplexx вторник – 2D дигитална проекција

210,00

2D ДИГИТАЛНА ПРЕМИЕРНА ПРОЕКЦИЈА

300,00

2D Студенти понеделник, среда, четврток

(освен за премиери)

230,00

2D Групна проекција

(претходно организирани, минимум 20 посетители)

220,00

2D дигитална проекција: Лица со посебни потреби

(освен за премиери)

150,00

СЕМЕЕН ПАКЕТ 2D - 3 КАРТИ

(важи со СФК картичка)

540,00

СЕМЕЕН ПАКЕТ 2D - 4 КАРТИ

(важи со СФК картичка)

720,00

B2B

(Во цената се вклучени сите доплати. Цената не важи за премиери и специјални проекции, опера и балет)

220,00

3D: Понеделник - Четврток

330,00

3D: Петок - Недела + празници + preview проекции

360,00

Мој Cineplexx вторник – 3D дигитална проекција

280,00

3D ДИГИТАЛНА ПРЕМИЕРНА ПРОЕКЦИЈА

(Во цената се вклучени сите доплати)

370,00

3D: Студенти среда, четврток

(освен за премиери)

300,00

3D Групна проекција

(предходно организирани, минимум 20 посетители)

290,00

3D: Лица со посебни потреби

(освен за премиери)

200,00

СЕМЕЕН ПАКЕТ 3D - 3 КАРТИ

(важи со СФК картичка)

750,00

СЕМЕЕН ПАКЕТ 3D - 4 КАРТИ

(важи со СФК картичка)

1000,00

B2B

(Во цената се вклучени сите доплати. Цената не важи за премиери и специјални проекции, опера и балет)

300,00

2D Деца / Семеен филмски клуб понеделник - недела

(освен за премиери)

180,00

3D Деца / Семеен филмски клуб понеделник - недела

(освен за премиери)

250,00

2D CINEPLEXX БОНУС КАРТИЧКА ПОНЕДЕЛНИК, СРЕДА И ЧЕТВРТОК

(освен за премиери)

220,00

3D CINEPLEXX БОНУС КАРТИЧКА ПОНЕДЕЛНИК, СРЕДА И ЧЕТВРТОК

(освен за премиери)

290,00

2D CINEPLEXX БОНУС КАРТИЧКА ПЕТОК - НЕДЕЛА +ПРАЗНИЦИ

(освен за премиери)

250,00

3D CINEPLEXX БОНУС КАРТИЧКА ПЕТОК - НЕДЕЛА +ПРАЗНИЦИ

(освен за премиери)

320,00

СТУДЕНТСКИ ПАКЕТ 2D

(Важи за филмови во 2D формат и до 120 минути, важи за студенти со студентска легитимација или индекс. Оваа понуда важи како дел од пакет карта+мени. Понудата важи секој понеделник)

300,00

СТУДЕНТСКИ ПАКЕТ 3D

(Важи за филмови во 3D формат и до 120 минути, важи за студенти со студентска легитимација или индекс. Оваа понуда важи како дел од пакет карта+мени. Понудата важи секој понеделник)

370,00

УЧИЛИШНО КИНО 2D

(Важи од понеделник до петок до 13:00 часот)

150,00

УЧИЛИШНО КИНО 3D

(Важи од понеделник до петок до 13:00 часот)

200,00

Напомена:
За државни празници важат викенд цените на билетите.

Доплата за филмови подолги од 120 мин.

+30,00

Доплата за филмови подолги од 140 мин.

+60,00

Доплата за филмови подолги од 180 мин

+80,00

Киното го задржува правото да формира цени за специјални настани.

Начин на плаќање

Начин на плаќање

Начин на плаќање

Cineplexx предности

Family Film Club МК

Клубски попусти

Гастрономија

Gyro Mamas

Gyro Mamas

тел:+389 2 3086-327
мобилен: +389 77 731-911
e-mail: giromamas@gmail.com

Burger King

Burger King

Синџирот на ресторани за брза храна се застапени во над 74 држави, со повеќе од 12.100 локации.

SPIZZICOTTO

SPIZZICOTTO

Skopje City mall
Food Corner

Star Ocean

Star Ocean

Meridian

Meridian

CHICKEN HOUSE

CHICKEN HOUSE

Skopje City Mall
Food Corner

contact@chickenhouse.com.mk

Juicy&Co

Juicy&Co

Skopje city Mall
Food Corner
e-mail: dzusikokompani@yahoo.com

SUGAR LAND

SUGAR LAND

TREND FOOD BAR

TREND FOOD BAR

Trend/London
071 368 846

Trend City Mall
070 306 425

Brooklyn Lounge Bar

Brooklyn Lounge Bar

тел: +389 75 302-081
e-mail: cigroupmk@yahoo.com

Ch2pter

Ch2pter

тел: +389 75 490- 155

Alo Alo Cafe

Alo Alo Cafe

тел: +389 71 267-377
e-mail: cafebar_aloalo@hotmail.com

Play City Cafe

Play City Cafe

тел: +389 78 212-271
e-mail: miroplay@hotmail.com