Доделуваме билети за „Закон на ноќта“

Одговори точно на прашањето, победи и добиј билети за „Закон на ноќта“

10.01.2017
наградна игра
Одговори точно на прашањето, победи и добиј билети за „Закон на ноќта“!

Бостон, 1926. Алкохол насекаде, куршуми летаат, а еден човек се обидува да го остави својот белег на светот. Прохибицијата носи раст на една бескрајна мрежа на подземни дестилерии, гангстери и корумпирани полицајци. Џо Кохлин, најмладиот син на истакнатиот капетан на полицијата во Бостон, веќе одамна го има свртено грбот на строгото и правилното воспитување. Со стекнато искуство на ситни кражби од детството до работа со повеќето страшни мафијаши во градот, Џо ужива во разгаленоста и озлогласеноста како одметник. Но, животот на темната страна носи висока цена. Во време на безмилосни луѓе со амбиција, вооружени со пари, незаконски алкохол и пиштоли, се води битка за контрола во која ниту на семејството, пријател или љубовник не може да се верува.

На прашањето „Во кое време се одвива дејството во филмот?“, точнот одговор е: Ерата на прохибицијата. На ова прашање точно одговорија:

- Зоран Настески
- Ива Колозова
- Сања Трнинкоска

Неделна програма 05.04.2018- 11.04.2018

Кон статијата

Неделна програма 29.03.2018 - 04.04.2018

Кон статијата

Неделна програма 08.03.2018 - 14.03.2018

Кон статијата