Доделуваме тефтерче и венче од филмот „Фердинанд“

Одговори точно на прашањето, победи и добиј награда од филмот „Фердинанд“

02.01.2018
наградна игра
Одговори точно на прашањето, победи и добиј награда од филмот „Фердинанд“!

Откако луѓето погрешно го доживуваат како еден развратен ѕвер, Фердинанд го заробуваат и го одведуваат од дома. Одлучен да се врати кон својата фамилија, тој собира тим на крајни спротивности и тргнува на неверојатна авантура. Приказната за Фердинанд докажува дека предрасудите не смеат да постојат и дека не треба да судиме некој бик по неговиот изглед. Гласот на главниот јунак Фердинанд го позајмува актерот Џон Син, а покрај него тука се и Кејт Мек Кинон, Џина Родригес и Ентони Андерсон.

На наградното прашање „Кога првпат е прикажан анимираниот филм „Фердинанд“?“ точниот одговор е: 1938 година

На ова прашање, точно одговорија:
- Лидија Костадинова, добитник на награда венче од филмот „Фердинанд“
- Славко Јанев, добитник на награда тефтер од филмот „Фердинанд“

наградна игра

Неделна програма 05.04.2018- 11.04.2018

Кон статијата

Неделна програма 29.03.2018 - 04.04.2018

Кон статијата

Неделна програма 08.03.2018 - 14.03.2018

Кон статијата