Доделуваме билети за „Куќа на духови“

Одговори точно на прашањето, победи и добиј билети за „Куќа на духови“

06.03.2018
наградна игра
Одговори точно на прашањето, победи и добиј билети за „Куќа на духови“!

На изолиран дел од земјиштето 50 милји надвор од Сан Франциско се наоѓа најпрогонуваниот дом во светот. Изградена од Сара Винчестер (наградата за Оскар, Хелен Мирен) наследник на богатството Винчестер, тоа е куќа која нема крај. Градена непрекинато 24 часа дневно, седум дена неделно, неколку децении, има седум високи ката и содржи стотици соби. Налик, изгледа како монструозен споменик на лудилото на една жена. Но, Сара не гради за себе, за нејзината внука (Сара Снук) или за брилијантен доктор Ерик Прајс (Џејсон Кларк), кого таа го повикала во куќата. Таа гради затвор за стотици гневни духови, каде најстрашните од нив сакаат да се одмаздат со Винчестерс. Филмот е инспириран од вистински настани.

На наградното прашање „Кој ја прогонува Сара Винчестер?“ точниот одговор е: душите на луѓето убиени од винчестерската пушка.

На ова прашање, точно одговорија:
- Дејана Јорданова
- Тина Виторович
- Кире Стојчески

Неделна програма 24.05.2018- 30.05.2018

Кон статијата

Неделна програма 17.05.2018- 23.05.2018

Кон статијата

Неделна програма 05.04.2018- 11.04.2018

Кон статијата