Доделуваме билети за „Стадо“

Одговори точно на прашањето, победи и добиј билети за „Стадо“

29.11.2016
наградна игра
Одговори точно на прашањето, победи и добиј билети за „Стадо“!

"Стадо" е смешна сатирична комедија за животот зад камерата. Често повеќето драми им претходат на филмските или ТВ-драмите кои ги гледаме. Неизлечиви ентузијасти, слепи за објективните околности, ја ставаат на коцка својата егзистенција и сакаат да направат големо уметничко дело.Ова е приказна која може да биде кажана на многу јазици и во многу земји, па дури и во различно време. До сјај и гламур на црвениот тепих на гала премиерата не се доаѓа преку рози, туку компромиси, борба, дури и пакт со ѓаволот, ако е потребно.

На прашањето „Кој актер од филмот „Стадо“ го има глумено ликот на Падо во македонскиот филм на Столе Попов „Тетовирање“, точнот одговор е Зоран Цвијановиќ. На ова прашање точно одговорија:

- Амел Богучанин
- Тамара Костовска
- Иванка Станоевска

Неделна програма 05.04.2018- 11.04.2018

Кон статијата

Неделна програма 29.03.2018 - 04.04.2018

Кон статијата

Неделна програма 08.03.2018 - 14.03.2018

Кон статијата