Доделуваме билети за „Проклетството на жената тажачка"

Одговори точно на прашањето, победи и добиј билети за „Проклетството на жената тажачка"

23.04.2019
наградна игра
Одговори точно на прашањето, победи и добиј билети за „Проклетството на жената тажачка“

La Llorona е мексиканска легенда за една жена што ги удавила своите деца при љубоморен бес, поради неверството на својот маж. Кога ги видела своите деца како лебдат во реката, сфаќа што направила и се убива. Според легендата La Llorona сега вечно трага по своите деца, барајќи други изгубени деца кои би ги направила свои. Нејзините солзи се бескрајни и смртоносни, а сите кои го слушнале нејзиниот смртоносен повик во ноќта, се онесвестуваат. Колку повеќе време поминува, толку нејзината желба за деца е се поголема.., а методите се се повеќе застрашувачки.

На наградното прашање "La Llorona е во потрага по:"? точниот одговор е „своите деца“

На ова прашање, точно одговорија:
- Елена Димовска
- Даниела Николовска
- Сара Ајрединовиќ

Семеен пакет

Кон настанот

Нова CINEPLEXX апликација

Преземи ја новата апликација сега!

Кон настанот