Доделуваме билети за „Берлин, те сакам"

Одговори точно на прашањето, победи и добиј билети за „Берлин, те сакам"

12.02.2019
наградна игра
Одговори точно на прашањето, победи и добиј билети за „Берлин, те сакам“

Во претходните продолженија, обработени се романтичните приказни во Париз, Њујорк и Рио де Жанеиро. Секој филм се состои од најмногу 10 епизоди кои ја илустрираат универзалноста на љубовта во големите градови низ светот. Берлинската приказна се состои од 9 епизоди. Овој филм можел да се вика и Берлин што го сакам, каде се спојуваат различни мажи и жени и раскажуваат за своите љубовни приказни. Емоциите извираат од познатите места низ градот, но и од скриените ќошиња каде расцветуваат стари и нови љубови. Главна идеја на серијалот е да се добие впечаток дека градот е жив организам, кој дише и љуби низ мултикултурна идентификација која прави луѓето меѓу себе да поделат емоции на универзална љубов.

На наградното прашање „ Од колку епизоди се состои берлинската приказна: “ ? точниот одговор е „9“

На ова прашање, точно одговорија:
- Искра Јовановска
- Марија Маролова
- Арбен Кадриу

Неделна програма 24.05.2018- 30.05.2018

Кон статијата

Неделна програма 17.05.2018- 23.05.2018

Кон статијата

Неделна програма 05.04.2018- 11.04.2018

Кон статијата