Real 3D

17.07.2013
RealD 3D ќе ве внесе во филм!

RealD е лидер во 3D технологии кај најмногу користени 3D систем во светот. Целосно е дигитализирани што тоа значи дека ќе се соочите со неверојатно реално искуство.
RealD очила изгледаат како очила за сонце, дизајнирани се да се вклопат удобно на лицето, лесно може да се носи над диоптрискит очила и се целосно еколошки.
RealD 3D додава длабочина и ве става во центарот на случувањата во филмот, без разлика дали патувате преку неоткриени пејзажи или избегнувате разни објекти што се моментално почнуваат да се движат низ кино салата.

Cineplexx во Македонија поседува 9 кино сали, од кои сите се опремени со најнова 3D технологија. Во комбинација со прецизен и остар звук и кристално јасна слика , Cineplexx ви обезбедува со целосно 3D искуство кое никого не остава рамнодушен !

Како работи RealD 3D

Секое око гледа малку поинаква слика , а нашиот мозок ги комбинира во една совршена. Разликата во сликата му помага на мозокот што ја одреди длабочината и растојанието. RealD ја користи таа карактеристика на човечката перцепција за да се создаде 3D слика.
За време на снимањето, специјални 3D камери снимаат две слики истовремено од различни перспективи на лево и десно око. Со најновите патентираните технологии кои се користат од врвни научници и истражувачи, RealD системот формира дигитален проектор во совршен медиум за 3D филмови, обезбедувајќи точно преклопување на слики на лево и десно око. Сликата се проектира на екранот и гледаме совршено светла и живописна 3D слика.
RealD филмовите се толку напредни, не само што ќе го погледнете она што се случува на екранот, туку тоа навистина може да го почувствувате . Не гледајте само филмови - почувствувајте една цела нова димензија на забава со RealD 3D.

Семеен пакет

Кон настанот

Нова CINEPLEXX апликација

Преземи ја новата апликација сега!

Кон настанот