Балкански филмски фестивал

Од 16 - 23.01 имаш шанса да погледнеш 8 филмови од регионот кои за 2019 беа најгледани во своите држави, по супер цена од 150 денари!


Нема програма за архивираниот настан

Исцелител

Механичар од железничко депо, немајќи пари да купи лекови, му дава на татко му колач направен од украдена марихуана за да му ги ублажи болките од рак, меѓутоа е притиснат од криминалците кои си ја бараат дрогата назад и соседите-душкала кои во него гледаат нова надеж, исцелител.

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Исцелител

Медена Земја

Кога еден ќе го прекрши правилото, сите ја плаќаат цената. Последната пчеларка во Европа се соочува со сериозен предизвик кога треба да ги спаси пчелите и да ја зачува природната рамнотежа. Во Медената земја пристигнуваат пчелари номади кои го прекршуваат основното правило: земи половина од медот, а другата половина остави им ја на пчелите.
Honeyland е најнаградуваниот македонски документарен филм, кој на почетокот на 2019-та се закити со 3 главни награди на престижниот фестивал Sundance.

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Медена Земја

Врба

Шестиот филм на Манчевски „Врба“ ја следи приказната за три македонски жени кои не го менуваат светот или општеството, но нивната борба да станат мајки ги прави хероини во филмот.

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Врба

Пијавици

Дејствието се одвива во времето е на големата социјално-политичка криза во Србија.

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Пијавици

Незаборавна пролет во заборавено село

Тивкиот, обичен живот на едно заборавено село драматично се менува кога пристигнуваат три проститутки во селското кафе.

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Незаборавна пролет во заборавено село

Фалко

Приказна за „Фалко Лацијан“, Хоук, славниот лик кој живеел ограбувајќи ги домовите на богатите Италијанци.

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Фалко

Дедо и внук

Приказната е раскажана преку очите на човек што ги цени вредностите на неговиот дедо и се бори да живее според нив. Филмот е семејна емотивна драма, огледало на секојдневниот живот на едно македонско семејство.

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Дедо и внук