Ромео и Јулија, Бољшој, 2018

21. јануари 2018


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (8 балети)

КРАТКА СОДРЖИНА

Во градот Верона, Ромео и Јулија бескрајно се заљубуваат еден во друг, додека нивните семејства (Капулети и Монтеги) се вплеткуваат во сурово соперништво кое завршува со огромна трагедија...

Алексеј Ратмански, поранешен уметнички театар на Балетот Бољшшој, ја поставува сцената за оваа негова премиерна изведба која претставува најново раскажување на безвременската класика на Шекспир. Неговата брилијантна и детална адаптација проследена со романтичната и драматична музика на Прокофјев, внесуваат нов жар во една од најпознатите приказни за двајца вљубени во историјата на литературата воопшто, како ниту еден други кореограф на класичниот балет денес.

*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Ромео и Јулија, Бољшој, 2018

Директен пренос – Нова продукција
Музика: Сергеј Прокофјев
Кореографија: Алексеј Ратмански
Недела, 21. јануари 2018год. во 16:00ч
Времетраење: 150 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Ромео и Јулија, Бољшој, 2018