Волшебната флејта, МЕТ, 2017

14. октомври 2017


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

КРАТКА СОДРЖИНА

Музичкиот директор на МЕТ, емеритус Џејмс Левин е диригент на ремек делото од Моцарт, Волшебната флејта, во продукција на добитникот на наградата „Тони“, Џули Тејмор. Во оваа изведба, Голда Шулц дебитира на МЕТ во улогата на Памина, заедно со Катрин Левек како Кралицата на ноќта, Чарлс Кастроново како принцот Тамино, Маркус Верба како ловецот на птици Папагено, Кристијан Ван Хорн како Спрехер и Ренè Папе како Сарастро. Празничната изведба на Волшебната флејта, инаку скратена верзија испеана на англиски јазик за семејствата кои се заедно по повод Новата година, беше прва изведба емитувана во живо во HD. Ова е првпат во оваа серија да се емитува германска опера со целосно времетраење.

*купување на влезниците за Mетрополитен операта по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Волшебната флејта, МЕТ, 2017

Композитор: Волфганг Амадеус Моцарт
Диригент: Џејмс Ливајн
Сабота, 14. октомври 2017 год. во 18:55ч
Времетраење: 189 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Волшебната флејта, МЕТ, 2017