Сендрилион, МЕТ, 2018

28. април 2018


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

КРАТКА СОДРЖИНА

Волшебната опера на Масне, Сендрилион, која се базира на приказната за Пепелашка, ќе биде премиерно изведена на МЕТ под диригентската палка на Бертранд де Били и во режија на Лорен Пели кој и претходно работел со МЕТ во поставувањето на La Fille du Régiment на Дониѕети и Манон на Масне. Џојс ДиДонато толкува уште една улога во репертоарот на МЕТ, инаку главна улога за која добива признание на Гран Театре Дел Лицеу, Операта во Санта Фе и Кралската опера, Ковент Гарден. Другите улоги ги толкуваат Алиц Кутè како шармантниот принц, Стефани Блајт како злата маќеа Мадам де ла Халтиер, Кетлин Ким како Фе, и Лорен Наури како Пандолф. Сендрилоион е продукција во соработка со Кралската оперска куќа, Ковент Гарден од Лондон; Гран Театре Дел Лицеу од Барселона; Кралскиот театар де Ла Монè од Брисел и Операта во Лил. Оваа продукција за првпат беше изведена во Операта во Санта Фе.

*купување на влезниците за Mетрополитен операта по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Сендрилион, МЕТ, 2018

Композитор: Жул Месне
Диригент: Бертранд Дебили
Сабота, 28. април 2018 год. во 18:55ч
Времетраење: 167 минути
МЕТ Премиера

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Сендрилион, МЕТ, 2018