ВОЗЕК , МЕТ, 2020

11. ЈАНУАРИ 2020

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

Нема програма за архивираниот настан

КРАТКА СОДРЖИНА

Ова шокантно дело на Берг од дваесеттиот век ги става во главните улоги баритонот Петер Матеи кој ја толкува главната улога и сопраното Елза Ван Ден Хеевер во улога на страдалницата Марие. На подиумот ќе биде и музичкиот режисер Јаник Незет-Сегуин. Импресивниот визуелен уметник и режисер Вилијам Кентриџ ја открива смелата нова изведба која се случува во опустошено постапокалиптично опкружување.

Возек, МЕТ, 2020

НОВА ПРОДУКЦИЈА / ЗА ПРВПАТ ВО HD
Композитор: Албан Берг
Диригент: Јаник-Незет Сегуин
11 јануари 2020 година во 18:55ч
Времетраење: 120 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Возек, МЕТ, 2020