ТУРАНДОТ, МЕТ, 2019

12. ОКТОМВРИ 2019

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

Нема програма за архивираниот настан

КРАТКА СОДРЖИНА

Спектакуларната продукција на Франко Ѕефирели се враќа во кино салите, со Јаник Незет-Сегуин, музичкиот режисер на Met, Жанет Лерман-Нојбауер, кој за првпат ќе диригира на опера од Пучини. Моќниот сопрано Кристине Герке ја има главната улога на ледената принцеза, заедно со тенорот Роберто Ароника во улога на непознатиот принц кој жали по нејзината љубов.

Турандот , МЕТ, 2019

Композитор: Џакомо Пучини
Диригент: Јаник Незет-Сегуин
12 октомври 2019 година во 18:55ч
Времетраење: 205 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Турандот , МЕТ, 2019