ТОСКА , МЕТ, 2020

11 АПРИЛ 2020

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

Нема програма за архивираниот настан

КРАТКА СОДРЖИНА

Сопрано ѕвездата Ана Нетребко се појавува по 16-ти пат Во живо во HD, овој пат во улогата на насловната дива на големата мелодрама на Пучини. Бертран Де Били диригира со оваа евокативна продукција на сер Дејвид МекВикар, а во другите улоги се тенорот Брајан Џагде како импасионираниот љубовник на Тоска, Каварадоси, и баритонот Мајкл Волè во улогата на злобниот Скарпиа.

Тоска, МЕТ, 2020

Композитор: Џакомо Пучини
Диригент: Бертран Де Били
11 април 2020 година во 19:55ч
Времетраење: 200 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Тоска, МЕТ, 2020