ЗАСПАНАТА УБАВИЦА, БОЉШОЈ 2017

22 јануари 2017

Московската сцена е украсена со луксузен амбиент и кореографија која им дава живот на ликовите. Овој балет не смеете да го пропуштите.

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (7 балети)

КРАТКА СОДРЖИНА

На својот 16ти роденден, убавата принцеза Аурора ќе добие клетва од страна на злобната Карабоса и таа ќе падне во длабок сон кој ќе трае наредните 100 години. Единственото нешто што може да ја разбуди е бакнежот од страна на вистинска љубов ... Во оваа светла и магична класика, танчерите на Бољшој театарот со своите грациозни движења ќе ве однесат на патување со самовили, млада принцеза и убав принц во едно магичен царство на оваа прекрасна бајка. Московската сцена е украсена со луксузен амбиент и кореографија која им дава живот на ликовите. Овој балет не смеете да го пропуштите.

*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

ЗАСПАНАТА УБАВИЦА, БОЉШОЈ, 2017

Директен пренос
Музика: Петар Илич Чајковски
Кореографија: Јуриј Григорович
Недела, 22.јануари 2017год. во 16:00ч
Времетраење: 170 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

ЗАСПАНАТА УБАВИЦА, БОЉШОЈ, 2017