Магичната флејта - SPECIAL ENCORE (2006)

07. ДЕКЕМВРИ 2019

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

Нема програма за архивираниот настан

КРАТКА СОДРЖИНА

Калеидоскопската продукција на Џули Тејмор повторно се враќа во кино салите оваа сезона, како прв encore пренос Во живо во HD на ова друштво. Џејмс Левин диригира со победничкиот состав во кој се вклучени тенорот Метју Поленцани, баритонот Нејтан Ган и басистот Ренè Папè во оваа верзија на класичната приказна на Моцарт изведена на англиски јазик.

Магичната флејта - SPECIAL ENCORE (2006)

Композитор: Волфганг Амадеус Моцарт
Диригент: Џејмс Левин
7 декември 2019 година во 18:55ч
Времетраење: 102 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Магичната флејта - SPECIAL ENCORE (2006)