Заспаната убавица, Бољшој, 2019

10 март 2019


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (8 балети)

КРАТКА СОДРЖИНА

Лошата самовила Карабоса ѝ фрла клетва на принцезата Аурора на нејзиниот шеснаесетти роденден, по што таа паѓа во длабок сон кој ќе трае во наредните сто години. Единствено што може да ја разбуди е бакнеж од принц.Како блескава балетска сказна во изведба на Бољшој, Заспаната убавица се карактеризира со плејада од магични ликови, како што се самовили, црвенкапа, мачорот во чизми. Ликот на прекрасната млада принцеза Аурора го толкува Олга Смирнова која „е неверојатен и изворен талент“ (цитат од The Telegraph). Балетска претстава која е вистински пример на класичниот балет.*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Заспаната убавица, Бољшој, 2019

Музика: Петар Илич Чајковски
Кореографија: Јури Григорович
Недела, 10 март 2019 година во 16:00ч
Времетраење: 170 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Заспаната убавица, Бољшој, 2019