Самсон и Далила, МЕТ, 2018

20. октомври 2018


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

КРАТКА СОДРЖИНА

Главните улоги во библиското епско дело на Сен-Саен, Самсон и Далила, ги толкуваат Елина Гаранча и Роберто Алања; овој пар за последен пат настапувал пред HD публиката во 2010 година, во преносот на Кармен од Бизè.

*купување на влезниците за Mетрополитен операта по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Самсон и Далила, МЕТ, 2018

Композитор: Камил Сен-Саен
Диригент: сер Марк Елдер
20 октомври 2018 година во 18:55ч
Времетраење: 210 минути
Нова продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Самсон и Далила, МЕТ, 2018