РОМЕО И ЈУЛИЈА, МЕТ, 2017

21. јануари 2017

Трагичната љубовна приказна во директен пренос од Метрополитен!

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

КРАТКА СОДРЖИНА

Виторио Григоло и Дајана Дамрау се обединуваат како љубовници во новата продукција во Гунодовото дело засновано на Шекспировата класика. Дамрау дебитира во улогата на Јулија во продукцијата на Барлет Шер со која диригира Џанандреа Носеда. Елиот Мадоре ја пее улогата на Меркуција додека Микхаил Претренко го игра Лоренцо. Шеровата поставка била премиерно прикажана во 2008 година на фестивалот во Салцбург.

*купување на влезниците за Mетрополитен операта по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

РОМЕО И ЈУЛИЈА, МЕТ, 2017

НОВА ПРОДУКЦИЈА
Композитор: Чарлс Франсоа Гунод
Сабота, 21.јануари 2017год. во 18:55ч
Времетраење: 210 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

РОМЕО И ЈУЛИЈА, МЕТ, 2017