ПОРГИ И БЕС, МЕТ, 2020

1 ФЕВРУАРИ 2020

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

Нема програма за архивираниот настан

КРАТКА СОДРЖИНА

Современото американско ремек дело на Гершвинови ја доживува својата прва изведба на Met по речиси три децении. Главните улоги се на бас-баритонот Ерик Овенс и на сопраното Ејнџел Блу. Стилската продукција на режисерот Џејмс Робинсон ја пренесува публиката во Кетфиш Роу – опкружување кое изобилува со музика, танц, емоции и срцепарателни приказни на неговите жители.

Порги и Бес, МЕТ, 2020

НОВА ПРОДУКЦИЈА / ЗА ПРВПАТ ВО HD
Композитор: Гершвинови
Од авторите Џорџ Гершвин, ДуБос и Дороти Хјувард, и Ира Гершвин Диригент: Дејвид Робертсон
1 февруари 2020 година во 18:55ч
Времетраење: 220 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Порги и Бес, МЕТ, 2020