Оревокршачка, Бољшој, 2018

23 декември 2018


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (8 балети)

КРАТКА СОДРЖИНА

Вечерта спроти Божиќ, куклата на Марија, оревокршачка, магично се претвора во принц, по што започнува нивната прекрасна авантура. Ова класично празнично дело се враќа на сцената на Бољшој - пренос во живо на една безвременска приказна. Оревокршачка е претстава за сите возрасти и ја води публиката на патување во свет на магија, заедно со снегулки кои танцуваат и кукли кои оживуваат, и сето тоа надополнето со прекрасната музика на Чајковски.*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Оревокршачка, Бољшој, 2018

Музика: Петар Илич Чајковски
Кореографија: Јури Григорович
Недела, 23 декември 2018 година во 16:00ч
Времетраење: 140 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Оревокршачка, Бољшој, 2018