Оревокршачка, Бољшој, 2017

17. декември 2017


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (8 балети)

КРАТКА СОДРЖИНА

Ноќта спроти Божиќ, како што часовникот отчукува полноќ, дрвената кукла – оревокршачка на Мари оживува и се претвора во принц! На куклата наскоро ќе и’ се придружат и другите играчки кои исто така ќе оживеат а Мари и нејзиниот принц започнуваат една неверојатна и незаборавна авантура!

Како празнична традиција за целото семејство, Оревокршачка суверено владее два часа со сцената на Бољшој, маѓепсувајќи ги гледачите. Заедно со познатата музика на Чајковски и со некои од најпознатите уметници на Бољшој, Оревокршачка и и понатаму останува да биде безвременско богатство кое не смее да се пропушти!

Снимено на 21 декември 2014 година

*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Оревокршачка, Бољшој, 2017

Музика: Пјотр Чајковски
Кореографија: Јуриј Григорович
Недела, 17. декември 2017год. во 16:00ч
Времетраење: 135 минути

Снимено на 21. декември 2014 година

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Оревокршачка, Бољшој, 2017