МЕТРОПОЛИТЕН, СЕЗОНА 2018/2019

од 6. октомври 2018

Во живо од Met во HD – сезона 2018-2019 година
Започнуваме на 6 октомври со Ана Нетребко во насловната улога во Аида на Верди

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

ДЕТАЛИ

Сезоната 2018-2019 на „Во живо во HD“ ќе има вкупно десет преноси, вклучувајќи тука и четири нови продукции:
Самсон и Далила наСен-Саенс во режија на Дарко Трешњак и под диригентската палка на сер Марк Елдер, заедно со Елина Гаранча и Роберто Алања во главните улоги;
американската премиера на Марни од Ничо Мали, базирано на возбудливиот трилер на авторот Винстон Грејам и режирано од Мајкл Мајер, каде во главната улога настапува Изабел Леонард;
новата поставка на Травијата од Верди од страна на Мајкл Мајер, под диригентската палка на новиот музички режисер на Met, Јаник Незет-Сегуин и со Дијана Дамрау, Хуан Диего Флорез и Квин Келси во главните улоги;
и Адријана Лекуврер со Ана Нетребко во главната улога и со диригентот Џанандреа Носеда со новата поставка на сер Дејвид МекВикар. Освен операта
Аида и четирите нови продукции, публиката на „Во живо во HD“ ќе има можност да го види ремек делото на Пуланк од дваесеттиот век,
Дијалози на кармелитите, и тоа за првпат на кино, со диригентот Јаник Незет-Сегуин;
како и класичните реизведби на Девојката од западот на Пучини, со Ева-Марија Вестброк во улогата на Мини и Јонас Кауфман во улогата на Дик Џонсон;
познатата продукција на Кармен од Бизè во режија на Ричард Ајр со Клементин Маргаин во улога на привлечната циганка и Роберто Алања како Дон Хозè;
впечатливата поставка на Ќерката на полкот од Дониѕети од страна на Лорен Пели со Хавиер Камарена и Прити Јенде во улогите на Тонио и Мари;
и најпопуларната од четирите епски опери Прстен на Вагнер, Валкира, со Кристине Герке во улогата на Брунхилда.

Во живо од МЕТ во HD е најголем обезбедувач на алтернативни кино содржини на светот, со повеќе од 24 милиони продадени билети од своето основање во 2006 година.
Овој серијал овозможува следење на живите изведби на Met во повеќе од 2.200 кино сали и центри за изведбена уметност во повеќе од 70 држави.

*купување на влезниците за Mетрополитен операта по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници
(максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

ДЕТАЛИ

Аида, МЕТ, 2018

Композитор: Џузепе Верди
Диригент: Никола Луисоти
6 октомври 2018 година во 18:55ч
Времетраење: 240 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Аида, МЕТ, 2018

Самсон и Далила, МЕТ, 2018

Композитор: Камил Сен-Саен
Диригент: сер Марк Елдер
20 октомври 2018 година во 18:55ч
Времетраење: 210 минути
Нова продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Самсон и Далила, МЕТ, 2018

Девојката од западот, МЕТ, 2018

Композитор: Џакомо Пучини
Диригент: Марко Армилиато
27 октомври 2018 година во 18:55ч
Времетраење: 225 минути
Нова продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Девојката од западот, МЕТ, 2018

Марни, МЕТ, 2018

Композитор: Нико Мали/ либрето на Николас Рајт
Диригент: Роберт Спано
10 ноември 2018 година во 18:55ч
Времетраење: 200 минути
Нова Продукција на МЕТ (за првпат во HD)

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Марни, МЕТ, 2018

Травијата, МЕТ, 2018

Композитор: Џузепе Верди
Диригент: Јаник-Незет Сегуин
15 декември 2018 година во 18:55ч
Времетраење: 215 минути
Нова Продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Травијата, МЕТ, 2018

Адријана Лекуврер, МЕТ, 2019

Композитор: Франческо Чилеа
Диригент: Џанандреа Носеда
12 јануари 2019 година во 18:55ч
Времетраење: 240 минути
Нова Продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Адријана Лекуврер, МЕТ, 2019

Кармен, МЕТ, 2019

Композитор: Жорж Бизè
Диригент: Луи Лангрè
2 февруари 2019 година во 18:55ч
Времетраење: 225 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Кармен, МЕТ, 2019

Ќерката на полкот, МЕТ, 2019

Композитор: Гаетано Дониѕети
Диригент: Енрике Мацола
2 март 2019 година во 18:55 часот
Времетраење: 175 минути
Нова Продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Ќерката на полкот, МЕТ, 2019

Валкира, МЕТ, 2019

Композитор: Рихард Вагнер
Диригент: Филип Џордан
30 март 2019 година во 17:00 часот
Времетраење: 320 минути
Нова Продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Валкира, МЕТ, 2019

Дијалози на кармелитите, МЕТ, 2019

Композитор: Франсис Пуланк
Диригент: Јаник Незет-Сегуин
11 мај 2019 година во 18:00 часот
Времетраење: 210 минути
Нова Продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Дијалози на кармелитите, МЕТ, 2019