МАРИА СТУАРДА , МЕТ, 2020

9 МАЈ 2020

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

Нема програма за архивираниот настан

КРАТКА СОДРЖИНА

Псевдо-историска опера за Мери, кралица на Шкотите, и за нејзиното ривалство со Кралицата Елизабета Прва. Оваа драма на Дониѕети импресионира со интензивни сцени и импресивни вокални изведби. Сопраното Дијана Дамрау и мецо-сопранот Џејми Бартон се појавуваат во улогите на двата владетелки, додека диригент е Маурицио Бенини.

Мариа Стуарда, МЕТ, 2020

Композитор: Гаетано Дониѕети
Диригент: Маурицио Бенини
9 мај 2020 година во 19:55ч
Времетраење: 190 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Мариа Стуарда, МЕТ, 2020