МАДАМ БАТЕРФЛАЈ , МЕТ, 2019

9. НОЕМВРИ 2019

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

Нема програма за архивираниот настан

КРАТКА СОДРЖИНА

Живата кинематска претстава на Антони Мингела повторно се враќа во кино салите, со сопранот Хуи Хе во девастирачката главна улога. Пјер Џорџо Моранди диригира со една од најубавите и срцепарателни оперски музики, заедно со екипа во која се тенорот Пијеро Прети во улогата на Пинкертон, баритонот Пауло Сот како Шарплес и мецосопранот Елизабет ДеШон како Сузуки.

Мадам Батерфлај , МЕТ, 2019

Композитор: Џакомо Пучини
Диригент: Пјер Џорџо Моранди
9 ноември 2019 година во 18:55ч
Времетраење: 210 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Мадам Батерфлај , МЕТ, 2019