Травијата, МЕТ, 2018

15. декември 2018


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

КРАТКА СОДРЖИНА

Музичкиот режисер на Met, Јаник Незет-Сегуин, диригира со безвременската трагедија на Верди, Травијата. Во режија на Мајкл Мејер, оваа нова продукција се одвива во опкружување од осумнаесеттиот век кое се менува со годишните времиња. Дијана Дамрау е проколнатата хероина Виолета, заедно со Хуан Диего Флорез во улога на нејзиниот љубовник Алфредо, и Квин Келси во улога на заштитничкиот татко на Алфредо, Жорж Жермон.

*купување на влезниците за Mетрополитен операта по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Травијата, МЕТ, 2018

Композитор: Џузепе Верди
Диригент: Јаник-Незет Сегуин
15 декември 2018 година во 18:55ч
Времетраење: 215 минути
Нова Продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Травијата, МЕТ, 2018