Силфида, Бољшој, 2018

11 ноември 2018 година


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (8 балети)

КРАТКА СОДРЖИНА

На денот на неговата свадба, младиот Шкот по име Џемјс е разбуден од бакнежот на едно етерично суштество со крилја, кое се нарекува Силф. Маѓепсан од нејзината убавина, Џејмс ризикува сè за да ја оствари недостижната љубов... Силфида е еден најстарите балети на светот и ги прикажува богатство на данскиот стил на Боурнонвил. Реставрирано специјално за Бољшој театар од страна на експертот за боурнонвиловиот стил, Јохан Коборг, овој балет претставува врвно романтично ремек дело.*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Силфида, Бољшој, 2018

Музика: Херман Северин Ловенскиолд
Кореографија: Јохан Коборг по делото на Аугуст Боурнонвил
Недела, 11 ноември 2018 година во 16:00ч
Времетраење: 120 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Силфида, Бољшој, 2018