Ќерката на полкот, МЕТ, 2019

2. март 2019


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

КРАТКА СОДРЖИНА

Ѕвездите на „бел канто“, Прити Јенде и Хавиер Камарена настапуваат заедно на оваа прослава од гласовен огномент на сцената на Met. Маурицио Мураро ја толкува улогата на наредникот Сулплице, заедно со Стефани Блајт во улога на маркизата од Белкенфилд. Диригент е Енрике Мацола. Ќерката на полкот е копродукција во соработка со Метрополитен Операта; Кралската оперска куќа, Ковент Гарден од Лондон; и Виенер Стаатсопер од Виена.

*купување на влезниците за Mетрополитен операта по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Ќерката на полкот, МЕТ, 2019

Композитор: Гаетано Дониѕети
Диригент: Енрике Мацола
2 март 2019 година во 18:55 часот
Времетраење: 175 минути
Нова Продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Ќерката на полкот, МЕТ, 2019