ИДОМЕНЕО, МЕТ, 2017

25 март 2017

Џејмс Ливајн диригира со ретко изведената Моцартова опера.

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

КРАТКА СОДРЖИНА

Џејмс Ливајн диригира со ретко изведената Моцартова опера „Идоменео“, чија изработка е започната непосредно по завршувањето на Тројанската војна. Метју Полензани е во водечка улога на едноставната продукција на Жан Пјер Понел, која после повеќе од една деценија се нашла на репертоарот на Метрополитен. Поставката ја сочинуваат и Елза ван ден Хивер во улога на Елетра, Надин Сиера како Илиа, Алис Кјут како Идаманте и Алан Опие во улога на Арбаче.

*купување на влезниците за Mетрополитен операта по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

ИДОМЕНЕО, МЕТ, 2017

ЗА ПРВ ПАТ ВО ВИСОКА РЕЗОЛУЦИЈА
Композитор: Волфганг Амадеус Моцарт
Сабота, 25.март 2017год. во 17:55ч
Времетраење: 260 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

ИДОМЕНЕО, МЕТ, 2017