Златно Доба, Бољшој, 2019

7 април 2019 година во 17:00ч


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (8 балети)

КРАТКА СОДРЖИНА

Во дваесеттите години од минатиот век, кабарето „Злато Доба“ е омилено собиралиште на ноќниот живот. Младиот рибар Борис се заљубува во Рита. Тој ја следи до нејзиното кабаре и сфаќа дека таа е прекрасната танчарка „мадмоазел Марго“, но и дека кон неа љубовен интерес покажува и локалниот гангстер Јашка... „Златно доба“ е живописно и оригинално дело кое изобилува со ритам, џез музика и прекрасно танго, кои ќе Ве вратат во времето на дваесеттите години. Балет со историско значење кој може да се види само во Бољшој!*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Златно Доба, Бољшој, 2019

Музика: Дмитри Шостакович
Кореографија: Јури Григорович
Недела, 7 април 2019 година во 17:00ч
Времетраење: 140 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Златно Доба, Бољшој, 2019