ЕВГЕНИЈ ОНЕГИН, МЕТ, 2017

22 април 2017

Ана Нетребко уште еднаш во прославената улога на Татјана.

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)

КРАТКА СОДРЖИНА

Ана Нетребко уште еднаш во прославената улога на Татјана, наивната хероина од Пушкиновиот класичен роман. Дмитриј Хворостовски е во водечката музичка улога, љубовникот која ја одбива љубовта на Татјана до последниот момент. Робин Тичиати диригира со ова дело чија продукција се препишува на Дебора Варнер. Алексеј Долгов ја пее улогата на Ленски, Онегиновиот пријател кој ќе му стане ривал, Елена Максимова е Олга - сестрата на Татјана, додека принцот Гремин го игра Штефан Кочан.

*купување на влезниците за Mетрополитен операта по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

ЕВГЕНИЈ ОНЕГИН, МЕТ, 2017

Композитор: Петар Илич Чајковски
Сабота, 22.април 2017год. во 18:55ч
Времетраење: 240 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

ЕВГЕНИЈ ОНЕГИН, МЕТ, 2017